Chakra- en marma-massagetherapie gebaseerd op Ayurveda. Voor hulp bij stress-gerelateerde klachten, hyperventilatie, (sociale) angst, paniekaanvallen, onzekerheid, somberheid, depressie, chronische (pijn) klachten, e.a. Lid Vbag. Yoga en bewustwording. Arnhem.

 

 

 

 

Samatva (sanskriet)

gelijkmoedigheid, voelbaar
in contact met ware zelf

 
 
 
 
 
 
 

website in onderhoud                       -                  THERAPIE - YOGA
praktijk.samatva@gmail.com

... ergens last van hebben kan een uitnodiging zijn tot inzicht te komen ...

Yoga

 

Bericht d.d. 01-09-2021:

Momenteel zijn er geen yogalessen. 

 

 

Yogas chitta vritis nirodha .... het verstillen van de bewegingen in het veld van de mind (gedachten, beelden, overtuigingen), verbinden met hogere bewustzijnslagen ... de ziener, innerlijke wijsheid, buddhi ... het zelf ... met de universele bron.
Dit groeien in bewustzijn is een proces ... loopt voor iedereen anders ... en kan vele levens duren. De weg begint met het verstillen van de mind, de blik naar binnen keren, onzuiverheden loslaten ... zodat de weg naar .. de ziener .. en uiteindelijk ... het zelf .. vrijkomt.

 

De lessen bestaan uit lichaams- en adem-oefeningen (asanas en pranayamas), concentratie (dharana) en meditatie-oefening (dhyana). De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

Het gaat in deze lessen niet om fysiek presteren maar om je eigen innerlijke verbinding. De oefeningen doen we in flow en stilte. Voelen hoe je lichaam reageert, ongemak accepteren, ontspanning en ruimte toelaten, prana ... de drager van bewustzijn ... laten stromen.
Met het doen van de oefeningen kan van alles naar boven komen. Fysiek ongemak, weerstand, ongeduld, negativiteit, "vergeten" ervaringen, ... Dit accepteren met een open en vriendelijke mind helpt je te verbinden met wie je in wezen bent en brengt ....

 

... ruimte, kracht, rust en verbinding ...

 

 

Yoga,  komend les-seizoen

 

Bericht d.d. 01-09-2021:

Momenteel zijn er geen yogalessen. 

 

 

Voor wie

De lessen zijn voor iedereen, jong of wat ouder, beginner of gevorderd. Je doet de oefeningen naar eigen kunnen en volgt hierin je eigen mogelijkheden en groei. 

 

 

inspiratiebronnen - Yoga Sutra's van Patanjali -  Mata Amritananda Mayi - Sri Vasudeva - Mooji - Yoga - Stilte - Meditatie

Andere dag/dagdeel is - bij voldoende aanmeldingen -  mogelijk.
Tevens zijn privé-lessen mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Instromen tijdens een lopend les-seizoen kan altijd.

 

Wil je meedoen? Dan graag van te voren aanmelden.

 

Voorbereiding voor de lessen
Draag makkelijk zittende kleding. Prettig is een grote (hand)doek voor over je mat (matjes zijn aanwezig). Eventueel extra sokken voor in de eindontspanning (dekentjes zijn aanwezig).  Beter is het om tot ca. 1,5 uur voor de les geen volledige maaltijd te nemen.

home

 

 

^^