Chakra- en marma-massagetherapie gebaseerd op Ayurveda. Voor hulp bij stress-gerelateerde klachten, hyperventilatie, (sociale) angst, paniekaanvallen, onzekerheid, somberheid, depressie, chronische (pijn) klachten, e.a. Lid Vbag. Yoga en bewustwording. Arnhem.

 

 

 

 

Samatva (sanskriet)

gelijkmoedigheid, voelbaar
in contact met ware zelf

 
 
 
 
 
 
 

CHAKRA- EN MARMA-MASSAGETHERAPIE - YOGA
WIJMIE SCHUURKAMP - ARNHEM
praktijk.samatva@gmail.com   
06 40 998 990

... het pad van bewustwording brengt je bij je kern ... en je kern ... dat is wat je zoekt ...

Yoga

 

Yogas chitta vritis nirodha .... het verstillen van de bewegingen in het veld van de mind (gedachten, beelden, overtuigingen), verbinden met hogere bewustzijnslagen ... met je ware zelf ... met de universele bron. Dit groeien in bewustzijn is een proces ... loopt voor iedereen anders ... kan vele levens duren. Maar het begint met het verstillen van de mind, met het denken, zodat de weg naar binnen vrijkomt.

 

De lessen bestaan uit lichaams- en adem-oefeningen (asanas en pranayama), concentratie (dharana) en meditatie-oefening (dhyana). De les wordt afgesloten met een eindontspanning. De oefeningen worden in stilte en flow uitgevoerd.

 

Het gaat in deze lessen niet om presteren. De oefeningen doen we met aandacht en in stilte.  Voelen hoe je lichaam reageert, ontspanning en ruimte toelaten, groeien in zelfbewustzijn. 

 

De met aandacht uitgevoerde fysieke bewegingen helpen spanning en zwaarte (tamas) los te laten, brengen de mind tot rust en openen nadi's (energiestromen) zodat prana (energie) optimaal kan voeden en verbinden met hogere lagen van je ziele-bewustzijn.

Met het doen van een oefening kan van alles naar boven komen. Wat fysiek ongemak, weerstand, ongeduld, negativiteit, "vergeten" ervaringen, ... Accepteren met een open en vriendelijke mind van al deze gewaarwordingen helpt je te verbinden met wie je in wezen bent en brengt ....

 

... ruimte, kracht, rust en verbinding ...
fysiek, astraal, spiritueel

 

 

Yoga,  les-seizoen januari t/m maart 2020

 

Start nieuwe les-seizoen in week 2. Laatste lessen in week 14. 

Lessen op maandag- en woensdagavond van 19.15 tot 20.30 uur.

 

Wil je meedoen? Graag van te voren aanmelden. Voor de nieuwkomers zijn de 1ste 2 lessen voor proef en kosten €5,00 per les. Daarna volgt inschrijving voor (rest van) het hele les-seizoen.

 

Neem gerust contact met me op als je meer wilt weten.

 

 

Voor wie

De lessen zijn voor iedereen, jong of wat ouder, beginner of gevorderd. Je doet de oefeningen naar eigen kunnen en volgt hierin je eigen mogelijkheden en groei. 

 

 

inspiratiebronnen - Yoga Sutra's van Patanjali -  Mata Amritananda Mayi - Sri Vasudeva - Mooji - Yoga - Stilte - Meditatie

Andere dag/dagdeel is - bij voldoende aanmeldingen -  mogelijk.
Tevens zijn privé-lessen mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Instromen tijdens een lopend les-seizoen kan altijd.

 

Wil je meedoen? Dan graag van te voren aanmelden.

 

Locatie
Blekerstraat 3 in Arnhem
(vanaf Eusebiusbuitensingel de Parkstraat ingaan, 1e straat links, 1e pand links - trap zijkant gebouw opgaan)
bel studio : sterretje * .. wacht op kiestoon .. toets 3229

 

Voorbereiding voor de lessen
Draag makkelijk zittende kleding. Prettig is een grote (hand)doek voor over je mat (matjes zijn aanwezig). Eventueel extra sokken voor in de eindontspanning (dekentjes zijn aanwezig).  Beter is het om tot ca. 1,5 uur voor de les geen volledige maaltijd te nemen.

home

 

 

^^