Yoga en natuurgeneeskunde (alternatieve geneeswijze), werkvorm massage- en chakratherapie in Arnhem centrum. Toepasbaar voor klachten van moe, lusteloos, pijn ... tot chronische klachten, psychosomatische klachten, angst, hyperventilatie, stress, e.d. Lees meer ...

 

 

  Samatva

  komt uit het Sanskriet 
  en betekent gelijkmoedigheid ..

  .. in balans zijn ..

  Gezond zijn is in balans zijn

 
 
 
 
 
 
 

PRAKTIJK VOOR CHAKRA- EN MASSAGETHERAPIE - YOGA  -
WIJMIE SCHUURKAMP - ARNHEM CENTRUM -
info@samatva.nl
06 40 998 990 -

... ergens last van hebben kan een uitnodiging zijn tot inzicht te komen ...

Yoga Arnhem centrum spijkerkwartier, praktijk voor natuurgeneeskunde werkvorm massage- en chakratherapie

Yoga - seizoen 4 sept t/m 20 dec 2017 

 

Vanaf 4 september lessen op maandagavond en woensdagavond van 19.15 tot 20.30 uur.
(geen les in week 48)

 

Kom je voor het eerst, dan zijn de 1ste twee lessen proeflessen. Daarna volgt inschrijving voor de rest van het seizoen.

 

Zie het menu voor tarieven.

 

Wil je lessen komen volgen, dan graag van te voren aanmelden.

 

Een les bestaat uit lichaamsoefeningen (asana's), ademoefeningen (pranayama) en een concentratie (dharana) meditatie-oefening (dhyana). De les wordt afgesloten met een eindontspanning. De oefeningen worden in stilte en flow uitgevoerd.

 

Het gaat in mijn lessen niet om presteren. Het gaat wel om het bewust en met aandacht doen van de oefeningen en voelen wat er gebeurt, wat een oefening voor je doet. Met aandacht en ademhaling wordt ruimte gemaakt en spanning losgelaten. Dit helpt om de delen waar we als mens uit bestaan (fysieke en energetische lichaam, ziel en geest) in balans te brengen en met elkaar te verbinden.

In een oefening kan van alles naar boven komen. Fysiek ongemak, weerstand, ongeduld. Accepteren met een open en vriendelijke mind van deze gewaarwordingen helpt plaats te maken voor ...

 

... ruimte, kracht, rust en verbinding ...
zowel fysiek, emotioneel als geestelijk

 

 

Yoga .. goed voor lichamelijk en geestelijk welzijn

Door de oefeningen gaat vitale (etherische) energie beter stromen. Dit is van belang voor gezondheid en van belang om gegrond en in contact met jezelf te blijven. Doordat de oefeningen geconcentreerd en met aandacht naar binnen gericht (mindful), worden uitgevoerd, komt er rust in hersenactiviteit. De hersengolven gaan van het drukke naar buiten gerichte beta niveau naar het rustige alfa niveau. Een niveau waarop je kan groeien in verbinding met je zelf, een niveau waar rust en tevredenheid is, en waar bewustwording kan plaatsvinden.

 

 

Voor wie

De lessen zijn voor iedereen, jong of wat ouder, beginner of gevorderd. Je doet de oefeningen naar eigen kunnen en volgt hierin je eigen mogelijkheden en groei. 

Op dinsdagochtend is er een les met aangepaste oefeningen voor als je wat meer beperkt wordt door je persoonlijke situatie, zoals blessure, leeftijd, ziekte, e.d. (zie menu).

 

Lessen 

maandagavond

19.15 / 20.30 uur

 

dinsdagochtend

09.30 / 10.45 uur  

bij (herstel van) ziekte, hogere leeftijd, of andere reden
bij voldoende aanmeldingen binnenkort van start

woensdagavond

19.15 / 20.30 uur

 

 

inspiratiebronnen - Yoga Sutra's van Patanjali -  Mata Amritananda Mayi - Sri Vasudeva - Mooji - Yoga - Stilte - Meditatie

Andere dag/dagdeel is - bij voldoende aanmeldingen -  mogelijk.
Tevens zijn privé-lessen mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Instromen kan altijd.

 

Wil je meedoen? Dan graag van te voren aanmelden.

 

Locatie
Blekerstraat 3 in Arnhem (tegenover nr. 1).
(vanaf Eusebiusbuitensingel de Parkstraat ingaan, 1e straat links, 1e pand links - trap zijkant gebouw opgaan)
bel studio : sterretje * .. wacht op kiestoon .. toets 3229

 

Voorbereiding voor de lessen
Draag makkelijk zittende kleding. Prettig is een grote (hand)doek voor over je mat (matjes zijn aanwezig). Eventueel extra sokken voor in de eindontspanning (dekentjes zijn aanwezig).  Beter is het om tot ca. 1,5 uur voor de les geen volledige maaltijd te nemen.

 

 

home

^^