Yoga en natuurgeneeskunde (alternatieve geneeswijze), werkvorm massage- en chakratherapie in Arnhem centrum. Toepasbaar voor klachten van moe, lusteloos, pijn ... tot chronische klachten, psychosomatische klachten, angst, hyperventilatie, stress, e.d. Lees meer ...

 

 

  Samatva

  komt uit het Sanskriet 
  en betekent gelijkmoedigheid ..

  .. in balans zijn ..

  Gezond zijn is in balans zijn

 
 
 
 
 
 
 

PRAKTIJK VOOR CHAKRA- EN MASSAGETHERAPIE - YOGA  -
WIJMIE SCHUURKAMP - ARNHEM CENTRUM -
info@samatva.nl
06 40 998 990 -

Stress en stressgerelateerde klachten, overspannen, burn-out, depressie

 

Van belang kan zijn om 

  • meer (of weer) in contact te komen met je lichaam, je gevoel, je eigen energie

  • te werken aan de (on)bewuste patronen die de stressklachten veroorzaken
  • te leren voelen en volgen van eigen grenzen (ieders lichaam geeft dat prima aan)
  • te onderzoeken of onderdrukte emoties een rol spelen
  • te werken aan de ademhaling (verkeerde ademhaling werkt stressverhogend)
  • te leren ontspannen
  • te leren hoe met stress om te gaan zonder dat welzijn of gemoed nadelig wordt beïnvloed 

 

De therapie bestaat uit een of een combinatie van behandelmethoden uit de chakra- en massagetherapie en coaching.

Gebaseerd op de leer der elementen volgens de Ayurveda.

Passend bij je klachten wordt een behandelplan gemaakt.

Het verloop en duur van de behandeling(en) is afhankelijk van je hulpvraag en ernst van je klachten.

 

 

Stressfactoren zullen er altijd, in meer of mindere mate, zijn. Het gaat om hoe je er zelf mee omgaat. En dat kan zonder dat ze je gemoedstoestand of gezondheid negatief beïnvloeden. 

 

 

Mogelijke klachten t.g.v. (chronische) stress

- slecht slapen - hoofdpijn - migraine - pijn - stijve pijnlijke spieren - spijsverteringsproblemen - lage weerstand - chronische klachten - onrust - ontevredenheid - slecht humeur - opgejaagd voelen - kort lontje - onzekerheid - nervositeit - hyperventilatie - hartkloppingen - hypertensie - overspannen - burn-out - depressie - diabetes (suikerziekte) - en vele andere -

 

 

Stress en in verbinding zijn met je lichaam

Hoe meer je "op te ruimen hebt" hoe moeilijker het kan worden in rust en in verbinding te blijven met je zelf. Immers ... ontspannen zal je confronteren met je innerlijke onrust .... Maar juist ontspannen en in verbinding zijn met je eigen lichaam en eigen energie, er naar luisteren en goed voor zorgen, is van belang. Echte tevredenheid komt van binnenuit en geeft de kracht en inzichten voor een stressvrij leven.

 

 

Vaak stress ervaren, chronische stress

... dan kan dit gevoel gewoon voor je gaan worden, een patroon. Je staat 's morgens op en door je bewust of onbewust te verbinden met de stressfactoren roep je het voor jouw bekende stressgevoel op. Je gaat vergeten dat je je ook nog anders, ...ontspannen..., kan voelen. Je gaat verleren je regelmatig te ontspannen of ... het kan zelfs eng worden je aan ontspanning over te geven. 

Herken je dit ... dan is het van belang voor je, dat je rust en ontspanning in je leven gaat integreren.

 

 

Wat er fysiek zoal gebeurt bij aanhoudende stress

Ons autonome zenuwstelsel is verdeeld in een sympathisch deel, nodig voor activiteit, en een parasympathisch deel, nodig voor rust en herstel van de lichaamsweefsels en zielekrachten. Bij stress is het sympathische deel (te) actief. Het lichaam wordt door de aanmaak van stresshormonen in staat van actie gebracht. Bij aanhoudende stress/actie is er te weinig ruimte voor rust, herstel en afvoer van afvalstoffen. Het lichaam "parkeert" de afvalstoffen in het begin vooral in onderhuids bindweefsel en spierweefsel (begin van verzuring van het lichaam). Vandaar dat stress gepaard gaat met stijve pijnlijke spieren of het opspelen van "zwakke plekken". Houdt de vervuiling aan, dan worden ook andere, meer essentiële, weefsels belast, wat allerlei klachten kan gaan geven.

Lichaamsweefsels, organen, orgaanstelsels, ze werken samen. Dus als er ergens een disfunctie komt ... dan beïnvloedt dat ook andere weefsels en systemen.

 

De klachten die stress als grondoorzaak hebben zijn talloos. 

 

^^