Yoga en natuurgeneeskunde (alternatieve geneeswijze), werkvorm massage- en chakratherapie in Arnhem centrum. Toepasbaar voor klachten van moe, lusteloos, pijn ... tot chronische klachten, psychosomatische klachten, angst, hyperventilatie, stress, e.d. Lees meer ...

 

 

 

  Samatva (sanskriet) betekent

  gelijkmoedigheid, en wordt ervaren

  als lichaam en ziel in lijn zijn,

  elkaar voelen en juist voeden, voor

  een tevreden ziel in een gezond lichaam.

 
 
 
 
 
 
 

CHAKRA- EN MASSAGETHERAPIE     YOGA
WIJMIE SCHUURKAMP - ARNHEM CENTRUM
praktijk.samatva@gmail.com   
06 40 998 990

Stress en stressgerelateerde klachten, overspannen, burn-out

 

 

Ieders ware gevoel (komend van de ziel) geeft aan wanneer het tijd is voor rust of actie, goede voeding, verandering, wat wel, wat niet, groei, enz. enz. Deze signalen niet voelen of niet erkennen, gaat zich vertalen naar klachten. Je voelt je niet helemaal lekker, kan niet goed ontspannen, er komen wat lichte ongemakken, ... Niets veranderen en doorgaan op de oude manier zal meer klachten gaan geven.

 

Bij klachten als deze is de communicatie tussen lichaam en ware gevoel niet optimaal. Je luistert niet goed naar je ware zelf. Kwaliteiten en signalen van de ziel, zoals o.a. .. goede zorg voor je zelf .. op tijd rust nemen .. eigenwaarde .. mentale rust .. zingeving .. e.a. .. zijn geblokkeerd, worden niet gevoeld of wel gevoeld maar niet erkend,

 

 

Chakra-therapie en coaching

De chakra's zijn de verbindende energiecentra tussen ware gevoel en lichaam (zie menu "meer over chakra's").

We zullen werken aan bewustwording van waar en waarom deze energie blokkeert en hoe je deze blokkades los kunt laten.

Hoe e.e.a. gaat verlopen is afhankelijk van aard en oorzaak van je klachten en je eigen inzet voor herstel.

 

 

Heb je vragen, neem gerust contact met me op.

 

 

Meer over wat aan bod kan komen

  • het meer (of weer) in contact komen met lichaam en ware gevoel, je innerlijke verbinding

  • bewust worden en transformeren van oorzakelijke gewoontes en patronen
  • bewust worden en loslaten van niet goed verwerkte ervaringen
  • natuurlijke ademhaling (belangrijk voor innerlijke rust, verbinding, gronding, prettig voelen in eigen lichaam)
  • het leren hoe met stress om te gaan zonder dat welzijn nadelig wordt beïnvloed
  • het weer voelen, herkennen en volgen van eigen levenspad en grenzen
  • leren bij jezelf te blijven ... te zorgen voor je eigen balans ...

 

 

Mogelijke klachten t.g.v. (chronische) stress

- slecht slapen - hoofdpijn - migraine - pijn - stijve pijnlijke spieren - spijsverteringsproblemen - lage weerstand - chronische klachten - onrust - angst - ontevredenheid - vluchtgedrag - slecht humeur - gevoel van leegte - opgejaagd voelen - kort lontje - onzekerheid - nervositeit - hyperventilatie - hartkloppingen - hypertensie - overspannen - burn-out - depressie - en vele andere -

 

 

Stress en in verbinding zijn met lichaam en gevoel (ziel/zelf)

Hoe meer je "op te ruimen hebt" hoe moeilijker het kan worden in rust en in verbinding te blijven. Immers ... ontspannen zal je confronteren met je innerlijke onrust .... Maar juist ontspanning en innerlijke verbinding is voor herstel, in balans komen en blijven, van belang.
Echte tevredenheid komt van binnen, van een goed contact met je zelf, en geeft de kracht en inzichten voor een stressvrij en voldoening gevend leven.

 

 

Vaak stress ervaren, chronische stress

... dan kan dit gevoel gewoon voor je gaan worden, een patroon, een gewenning. Je gaat vergeten dat je je ook nog anders, ...ontspannen..., kan voelen. Je gaat verleren hoe je kan ontspannen of ... het kan zelfs eng worden je aan ontspanning over te geven. 

 

 

Wat er fysiek o.a. gebeurt bij aanhoudende stress, reguliere bewoordingen

Ons autonome zenuwstelsel is verdeeld in een sympathisch deel, nodig voor activiteit, en een parasympathisch deel, nodig voor rust en herstel van de lichaamsweefsels en zielekrachten. Bij stress is het sympathische deel (te) actief. Het lichaam wordt door de aanmaak van stresshormonen in staat van actie gebracht. Bij aanhoudende stress/actie is er te weinig ruimte voor rust, herstel en afvoer van afvalstoffen. Het lichaam "parkeert" de afvalstoffen in het begin vooral in onderhuids bindweefsel en spierweefsel (begin van verzuring van het lichaam). Vandaar dat stress gepaard gaat met stijve pijnlijke spieren of het opspelen van "zwakke plekken". Houdt de vervuiling aan, dan worden ook andere, meer essentiële, weefsels belast, wat allerlei klachten kan gaan geven.

Lichaamsweefsels, organen, orgaanstelsels, ze werken samen. Dus als er ergens een disfunctie komt ... dan beïnvloedt dat ook andere weefsels en systemen. De klachten die stress als grondoorzaak hebben zijn talloos. 

 

^^