Yoga en natuurgeneeskunde (alternatieve geneeswijze), werkvorm massage- en chakratherapie in Arnhem centrum. Toepasbaar voor klachten van moe, lusteloos, pijn ... tot chronische klachten, psychosomatische klachten, angst, hyperventilatie, stress, e.d. Lees meer ...

 

 

  Samatva

  komt uit het Sanskriet 
  en betekent gelijkmoedigheid ..

  .. in balans zijn ..

  Gezond zijn is in balans zijn

 
 
 
 
 
 
 

PRAKTIJK VOOR CHAKRA- EN MASSAGETHERAPIE - YOGA  -
WIJMIE SCHUURKAMP - ARNHEM CENTRUM -
info@samatva.nl
06 40 998 990 -

... be wise ...

Mindfulness, meer over ...

 

Mindfulness is een methode om te komen tot rust, ontspanning en plezier in leven.

Voluit heet het Mindfulness Based Cognitive Therapy.

 

Mindfulness vindt zijn oorsprong in het boeddhisme en is een samenkomen van de positieve effecten van meditatie en westerse cognitieve therapie.  

Meditatie brengt rust in lichaam en hersenactiviteit en schept ruimte contact te maken met diepere lagen van je zelf. Cognitieve therapie geeft inzicht in het hoe en waarom van gedachten(patronen) en hoe gedachten een rol spelen in gevoelsleven en gedrag(spatronen).

 

Mindfulness leert je a.d.h.v. meditatie- en bewustwordings-oefeningen (die ook makkelijk in priveleven toe te passen zijn) inzicht te krijgen in het verloop van (on)bewuste gedachten en andere gewaarwordingen en (on)bewuste reacties en gedrag hierop. En leert je, daar waar nodig, ruimte te scheppen voor andere, positievere reacties en gedrag.

 

 

Mindfulness voor ontspanning

Vandaag de dag volgen veel mensen een Mindfulness cursus omdat ze meer ontspannen willen leven, minder last willen hebben van stress.

 

 

Mindfulness en Yoga

Yoga is mindful bewegen (in rust en met aandacht naar binnen gekeerd).

De Yoga oefeningen verlagen het stressniveau en het lichaam voelt daardoor prettiger, waardoor het makkelijker is om in stilte te blijven en de mindfulness en meditatieoefeningen te doen.

 

 

Mindfulness bij gezondheidsklachten

Van oorsprong is Mindfulness ontwikkeld voor het voorkomen van terugval  na een depressie. Door de jaren heen is gebleken dat Mindfulness bij meer gezondheidsproblemen positief kan bijdragen. Dit komt niet door Mindfulness op zich, maar Mindfulness is een methode om, net als de vele andere methodes die er zijn, je meer te verbinden met je zelf.

Contact met eigen lichaam, eigen energie en regelmatige echte innerlijke rust zodat het lichaam kan herstellen, zijn van belang voor welke gezondheidsklacht dan ook.

 

 

 

^^