Yoga en natuurgeneeskunde (alternatieve geneeswijze), werkvorm massage- en chakratherapie in Arnhem centrum. Toepasbaar voor klachten van moe, lusteloos, pijn ... tot chronische klachten, psychosomatische klachten, angst, hyperventilatie, stress, e.d. Lees meer ...

 

 

  Samatva

  komt uit het Sanskriet 
  en betekent gelijkmoedigheid ..

  .. in balans zijn ..

  Gezond zijn is in balans zijn

 
 
 
 
 
 
 

PRAKTIJK VOOR CHAKRA- EN MASSAGETHERAPIE - YOGA  -
WIJMIE SCHUURKAMP - ARNHEM CENTRUM -
info@samatva.nl
06 40 998 990 -

... onvrede komt vooral door het niet volgen van je eigen hart ...

Meer informatie

 

Er zijn diverse factoren die de kans op gezondheidsklachten vergroten, o.a.

  • afvalstoffen in het lichaam   
  • stress
  • een verminderd contact met eigen lichaam
  • een niet (meer) bij eigen constitutie passende leefwijze of leefpatronen
  • verkeerde wijze van ademen
  • niet (voldoende) verwerkte ervaringen (onderdrukte emoties) 
  • disbalans in energiestromen en chakra's (energiecentra), zwakke eigen begrenzing (te open aura/energielichaam) kan klachten geven als onrust, nervositeit, concentratie problemen, onzekerheid, opgejaagd gevoel, angst, hyperventilatie, fysieke zwakte, enz.
  • ...

 

Deze factoren staan niet op zichzelf, maar zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.

 

Afvalstoffen en verzuring van het lichaam

....  Indien het lichaam deze niet voldoende kan afvoeren, slaat het lichaam deze op in de minst noodzakelijke weefsels, o.a. het onderhuids bindweefsel. Hoe meer afvalstoffen in ons lichaam blijven, hoe lager onze weerstand wordt en hoe groter de kans dat andere weefsels ook worden belast, waardoor klachten gaan ontstaan.
Afvalstoffen kunnen ook een mentale of emotionele vorm hebben. Denk aan terugkerende, beperkende of angstige gedachten, niet voldoende verwerkte levenservaringen en vastzittende emoties.

 

Stress

.... Te lang leven met stress doet ons lichaam geen goed. Het lichaam krijgt geen tijd voor herstel, afvalstoffen nestelen zich (zie afvalstoffen en verzuring) en weefsels worden zwak. Rust en ontspanning zijn nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Rust en ontspanning zijn nodig voor een goede vertering. Vertering van voeding en vertering/verwerking van indrukken en ervaringen voor bewustwording.

 

Een verminderd contact met ons eigen lichaam

....  Bijvoorbeeld door een druk leven, vanuit opvoeding, of door niet anders gewend zijn. Ons lichaam weet precies wat het nodig heeft en door een goed contact met ons lichaam is het makkelijker om hier gehoor aan te geven.

 

Een niet bij onze constitutie passende leefwijze

.... Dingen doen die eigenlijk niet bij ons horen kosten veel meer energie en werken niet positief op ons gevoel van welzijn. En werken weerstand verlagend. Je eigen weg volgen is belangrijk voor een voldoening gevend, goed en gezond leven.

 

Verkeerde wijze van ademen

.... Een goede natuurlijke ademhaling levert op diverse wijzen een bijdrage aan onze gezondheid. Ze helpt ontspannen, kalmeert onze denkgeest, stimuleert de spijsvertering. Ook heeft een juiste wijze van ademhalen een sterke invloed op onze mate van geaard zijn en daarmee ons gevoel van veiligheid en ons zelfvertrouwen. Met lichaams- en ademoefeningen kunnen we onze ademhaling terugbrengen naar een natuurlijke gezonde ademhaling.

 

Disbalans in de energiestromen en chakra's (energiecentra), zwakke eigen begrenzing (te open aura/energielichaam)

.... De energiestromen en de chakra's verbinden o.a. ons mentale, emotionele en fysieke deel en spelen een rol in bewustwordingsprocessen. Onvoldoende doorstroming en ontwikkeling in een chakra kan zich via klachten uiten.

De energie in en om ons lichaam kent een "begrenzing". Binnen deze begrenzing, onze eigen ruimte, voelen we ons normaal gesproken prettig en veilig. Deze begrenzing kan door allerlei oorzaken te open zijn, waardoor het moeilijk wordt eigen energie van energie van anderen te scheiden. Dit gebeurt vaak onbewust en allerlei klachten geven (onrust, nervositeit, concentratie problemen, onzekerheid, opgejaagd gevoel, angst, hyperventilatie, fysieke zwakte, enz.)

 

^^